AGRALIM - Cel mai mare târg agricol din Regiunea Moldovei.

COMUNICAT DE PRESĂ – Două ferme ieșene își deschid porțile cu ocazia evenimentului „O zi la fermă”

Sâmbăta aceasta, 22 septembrie 2017, vor fi organizate tururi ghidate la două ferme ieșene – Ferma Panifcom din Vlădeni și Ferma Domeniile Lungu din Bivolari, jud. Iași, cu ocazia Târgului pentru fermieri Agralim.

Organizatorii au pregătit celor interesați un program familial de weekend inedit, care combină în cadrul unei vizite ghidate latura educativă, cu cea de relaxare și divertisment. Turul ghidat include o vizită cu plecare din Iași către Ferma Panifcom din Vlădeni, după care a doua parte a turului se va continua la Domeniile Lungu din Bivolari, jud. Iași. Punctul de întâlnire va fi Ferma Panifcom, unde primul tur va începe la ora 10:30, iar ultimul va fi organizat începând cu ora 15:30. Deplasarea participanților se va face cu mașinile personale către locațiile menționate, durata aproximativă a turului fiind de 4 ore, incluzând și distanța dintre cele două ferme.

În cadrul turului, cei interesați se vor putea bucura de o experiență la ferma cu vaci de lapte Holstein, iar copiii vor putea vedea vițeluși, struți, păsări exotice și găini de rasă la Ferma Domeniile Lungu. Tot aici, gazdele turului ghidat v-au pregătit experiențe culinare cu produse locale, o degustare de produse de patiserie și panificație de la Ferma Panifcom, urmate de o masă câmpenească cu produse cultivate pe Domeniile Lungu. Prețul biletului este de 50 RON de persoană, iar copiii sub 14 ani au accesul gratuit. Înscrierile se fac pe pagina www.agri-events.ro, iar în taxa de participare este inclusă și participarea la Târgul pentru fermieri Agralim.

Ferma Panifcom deține un efectiv de 1350 de animale, rasa Holstein, dintre care 650 vaci de lapte, care oferă zilnic aproximativ 38 litri/ cap de animal. Totuși, în cadrul fermei veți putea admira exemplare de bovine care au o producție de 78-80 litri/ cap/ zi. Vizita la Ferma Panifcom va include șapte adăposturi de animale, unul de 400 de capete, complet automatizat, unde veți vedea cum animalele beneficiază de un confort sporit. Sistemul de furajare este automatizat, iar ferma deține o mașină autopropulsată de furajare. Tot la Ferma Panifcom veți putea vedea întregul proces din spatele producției de lapte, copiii vor putea vedea vițeii recent fătați și vor înțelege sistemul modern de colectare a laptelui.

Ferma Domeniile Lungu vă așteptă cu o varietate de activități interactive atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Aici veți putea vizita fermele de struți, diversitatea de păsări exotice și veți putea admira poneii din ferma zootehnică, după care vă veți putea bucura de un tur în vie, care va culmina cu o degustare de vinuri la Crama Hermeziu, iar cei mici vor fi întâmpinați cu must proaspăt din producția acestei toamne.

buton