AGRALIM - Cel mai mare târg agricol din Regiunea Moldovei.

Noutăți

agri-events.ro
9
mart.

Ministrul Agriculturii Petre Daea, invitatul special al Conferinței Interjudețene de Agricultură Neamț-Bacău

Clubul Fermierilor AGRALIM invită fermierii și antreprenorii din Neamț și Bacău pe 10 martie, în Sala Calistrat Hogas din cadrul Consiliului Județean Neamț, la cel mai important eveniment de agribusiness din zonă, Conferința Interjudețeană de Agricultură Neamț-Bacău. Manifestarea urmăreşte să ofere o viziune amănunţită asupra situaţiei agriculturii din cele două judeţe şi să ofere mediului antreprenorial și autorităților locale și centrale prilejul de a discuta punctual problemele cu care s-au confruntat fermierii în 2016 şi modalităţi privind soluţionarea lor în 2017.

La eveniment participa reprezentanti MADR, Consiliul Judetean Neamt, directori executivi ai APIA, AFIR, ANARZ, directorii Directiilor Agricole, reprezentanti ai primariilor si consiliilor locale din cele 2 judete, companii cu produse si solutii inovative, fermieri si specialisti in domeniul agricol. Invitatul special al reuniunii este ministrul Petre Daea, deținătorul portofoliului Agriculturii în Guvernul Grindeanu.

„Compania ABplus Events și Clubul Fermierilor AGRALIM sprijină dialogul dintre antreprenorii din agricultură, companii si decidenţii politici şi administrativi de la nivel central și local. Conferinţele Interjudeţene de Agricultură sunt evenimente de o zi, ce iau forma unor prezentări tematice susținute de companiile specializate în sectorul agricol și de reprezentanţii instituţiilor de profil de la nivel central şi local. Printre temele ce vor fi abordate se numără: anul 2016 – premize şi factori ce pot contribui la dezvoltarea agriculturii locale în 2017; priorităţi legislative pentru 2017 în ceea ce priveşte agricultura; noutăţi 2017 privind aprobarea proiectelor cu finanţare europeană; noutăţi 2017 privind acordarea subvenţiilor în sectorul vegetal şi zootehnic; formele asociative şi rolul lor în dezvoltarea fermierilor. Bugete alocate în 2017 pentru sprijinul formelor asociative. Conferințele Interjudețene de Agricultură deschid seria de evenimente organizate în cadrul Clubului Fermierilor AGRALIM în 2017, care continuă pe 14 iulie cu Întâlnirea Anuală a Fermierilor din Regiunea de Nord – Est și 1 – 3 septembrie cu Târgul pentru Fermieri AGRALIM – cel mai mare eveniment agrar din Moldova”, a declarat Florin MINDIRIGIU, CEO ABplus Events, organizatorul evenimentului.

În cadrul evenimentului, vor susține prezentări companiile Groupama Asigurari, Cronos Consulting, Grundfos Pompe Romania, Safety Broker, Media Rom Grup, Grain Bags și Impar.

„Acest eveniment este deosebit de important pentru județul Neamț în ideea informării cât mai bine a fermierilor. Se adună laolaltă mai mulți factori decizionali din domeniul agriculturii, dar nu numai, parlamentari, reprezentanți ai Consiliului Județean, ai instituțiilor de resort și fermieri. Are loc cu prilejul acestei conferințe o mai bună informare a persoanelor care lucrează sau investesc în agricultura județului nostru. Pe de altă parte, autoritățile află direct problemele cu care se confruntă fermierii”, spune Mihai Dorneanu, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Neamț.

„Această conferință vine chiar înainte de începerea campaniei și se pot întâlni fermierii, ei între ei, dar și cu autoritățile de la nivel central și local. Fermierii pot afla astfel, direct de la sursă, ce îi așteaptă în noul an agricol. Este un dialog foarte eficient, cu feedback, în care sunt implicați fermierii datorită acestor conferințe interjudețene de agricultură organziate de ABplus Events”, a declarat Maricel Tălmăcel, directorul Direcției Județene de Agricultură Neamț.

Alăturați-vă acum, celor peste 200 de fermieri prezenti la Conferinta Interjudeteana de Agricultura Neamț – Bacău, pentru a vă informa cu privire la: politicile agrare din 2017, fondurile si subventiile disponibile pentru sectorul agricol, noutati in domeniu.

Inscrierile la Conferinta se pot realiza pe site-ul www.agri-events.ro sau direct la telefon 0751.111.602.