AGRALIM - Cel mai mare târg agricol din Regiunea Moldovei.

Noutăți

agri-events.ro
17
mart.

Conferintele Judetene de Agricultura – Cele mai importante manifestari agricole din prima parte a anului

Aproximativ 600 de fermieri din judeţele Iaşi, Vaslui, Botoşani, Suceava, Neamţ şi Bacău  s-au reunit în acest an, graţie companiei ABplus Events, unde au discutat premisele dezvoltării agriculturii locale în 2016. În perioada 18 februarie – 3 martie, compania ABplus Events a organizat cu succes, prin prisma numărului de participanţi şi a subiectelor abordate, trei conferinţe de mare amploare pentru fermierii din regiunea de Nord-Est şi nu numai: Conferinţa Judeţeană de Agricultură Botoşani (18 februarie), Conferinţa Judeţeană de Agricultură Iaşi (25 februarie) si Conferinţa Judeţeană de Agricultură Neamţ (3 martie).

Prin astfel de evenimente, compania ABplus Events sprijină dialogul dintre antreprenorii din agricultură, companii si decidenţii politici şi administrativi de la nivel central si local. Conferinţele Judeţene de agricultură sunt evenimente de o zi, ce iau forma unei prezentări tematice sustinute de companiile specializate in sectorul agricol si de reprezentanţii instituţiilor de profil de la nivel central şi local. „Ţin să vă felicit pentru organizare. Întotdeauna, ca să fiu sincer, văd un alt tip de emulaţie aici. Am făcut o asemenea întâlnire cu agricultorii la Călăraşi şi au venit 15-20 de oameni care acopereau toată agricultura din judeţul Calaraşi, în rest nu mai existau”, spune Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor, doar unul dintre speakerii de anvergură prezenţi la manifestările organizate de ABplus Events la Botosani, Iasi si Neamt în acest an.

imagine1

Prima conferinţă, cea organizată de compania ABplus Events la Botosani pe 18 februarie, a adunat peste 200 de actori locali din sectorul agribusiness. „Este primul eveniment de o asemenea anvergură organizat la Botoşani. M-a bucurat prezenţa într-un numar atât de mare a fermierilor, dar mai ales interesul arătat de aceştia în discutiile avute cu reprezentanţii autorităţilor de la nivel central şi local. Conferinţa Judeţeană de Agricultură Botoşani a fost un eveniment complex la care am avut ocazia să ne întâlnim şi să discutăm problemele legate de agricultură, atât cu factorii de decizie ai acestor instituţii cât şi cu distribuitori de inputuri şi tehnică agricolă, consultanţi financiari, etc”, spune Doru Andrici, proprietarul Agroplant Brăiesti, societate din judetul Botosani specializată în cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase, cu afaceri de 2 milioane lei în 2014.

În afară de Doru Andrici, invitaţi speciali ai evenimentului de la Botoşani au fost Gheorghe Sorescu (presedintele Consiliului Judeţean Botoşani), Nini Săpunaru (preşedintele Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor), Costel Soptică (secretarul Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputatilor), Paul Kmen (directorul general adjunct al APIA Bucureşti), Liviu Zaharia (directorul executiv al APIA Botosani), Cristian Delibas (directorul executiv al DAJ Botoşani) şi Ionică Nechifor (preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Karakul Moldoovis). „Îmbucurător este că cea mai mare parte a producătorilor agricoli au înteles că noutăţile si informaţiile le pot obţine aici, într-un sistem unitar. Se pot schimba idei, opinii. Sunt peste 200 de oameni care sunt interesaţi de ceea ce facem în agricultură. Ei asteaptă foare multe răspunsuri”, spune Cristian Delibas, directorul Directiei Agricole Botoşani.

imagine 2

La Iaşi s-a reeditat succesul înregistrat la conferinţa de la Botoşani. Pe data de 25 februarie, peste 200 de fermieri s-au întâlnit cu decidenţi locali si de la Bucuresti din domeniul agriculturii. Manifestarea organizată de compania ABplus Events la Hotel Bellaria este cotată de specialiştii din domeniu drept cel mai important eveniment din sectorul agricol din prima parte a acestui an. Conferinţa Judeţeană de Agricultură Iaşi s-a dorit a fi un eveniment care să ofere o viziune amănunţită asupra situţiei agriculturii din judeţ si să fie cadrul de discuţii punctuale pentru fermieri unde să analizeze problemele cu care s-au confruntat în 2015 şi modalitătile privind soluţionarea lor în 2016. În cadrul evenimentului s-au prezentat factorii ce pot contribui la dezvoltarea agriculturii locale în 2016, respectiv prioritătile legislative pentru acest an în ceea ce priveşte agricultura.

Conferinţele Judeţene de Agricultură au fost susţinute de companiile: Agritehnica Service si Cronos Consulting în calitate de Parteneri Principali, Groupama Asigurări în calitate de Sponsor, si participanţii: Grundfos Pompe România, Mattig Management Partners, Media Rom Grup, Frisomat, Impar.