AGRALIM - Cel mai mare târg agricol din Regiunea Moldovei.

Noutăți

agri-events.ro
26
feb.

Conferinta de Agricultură a Judeţului Iasi

Compania ABplus Events a organizat ieri, 25 februarie 2016 Conferinta Judeteana de Agricultura Iasi, a doua din seria celor trei conferinte itinerante specializate pe sectorul agricol, desfasurate astfel:
18 februarie – Botosani
25 februiarie – Iasi
3 martie – Neamt

Conferinţele Judetene de Agricultura propun fermierilor o serie de intalniri directe cu reprezentantii institutiilor care ii reprezinta la nivel local si central dar si cu specialisti agricoli, si importanti furnizori de tehnica agricola.

Paul Kmen (Director General APIA), Sergiu Jitareanu (Director Executiv APIA Iasi), Costel Soptica (Secretar al Comisiei pentru Agricultura a Camerei Deputatilor), Valentin Apostol (Director al Directiei de Politici si Strategii din Ministerul agriculturii si Dezvoltarii Rurale) sunt doar cativa dintre oficialii care au raspuns afirmativ invitatiei de a veni sa vobeasca cu fermierii si sa raspunda intrebarilor acestora.

S-a discutat despre accesarea fondurilor europene privind sistemele de irigatii, Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, precum si despre viziunea fermierilor despre anunite legi ca: Legea Camerelor Agricole, Legea Creditului Agricol, Legea Irigatiilor.

Conferinta Judeteana de Agricultura Iasi a insemnat totodata si un bun prilej pentru fermieri de a se informa cu privire la ultimele noutati in materie de produse, servicii si echipamente pentru agricultura, de la companii ca: AGRITEHNICA SERVICE, GRUNDFOS POMPE ROMANIA, FRISOMAT, IMPAR, MEDIA ROM GRUP, beneficiind de asemenea si de consultanta financiara si de specialitate din partea: CRONOS CONSULTING, GROUPAMA ASIGURARI, MATTIG MANAGEMNT PARTNERS.

 Testimoniale:

 „Consider benefice aceste intalniri cu fermierii. Un grup de producatori sau de furnizori de inputuri, in momentul in care isi organizeaza intalniri cu fermierii, se limiteaza strict la fermiri.
Or, participarea la astfel de evenimente a celor din sfera de influenta ante si post agricultura, nu poate fi decat binevenita. (Bogdan Aancutei, Director Vanzari – Agritehnica Service)

“Atat conferinta de la Iasi cat si cea de la Botosani, au fost foarte bine organizate, iar acest lucru s-a vazut, mai ales in numarul mare de fermieri participanti. Cred ca fiecare eveniment a reflectat profilul fermierului din fiecare judet si modul in care au acceptat noua procedura si au luat cunostinta de ea. Ca furnizori de echipamente avem astfel oportunitatea de a vedea disponibilitatea fermierului de a accesa fonduri europene nerambursabile si de a investi in echipamente care ii pot asigura constanta in acest domeniu. Ne-au abordat atat fermieri cu proiecte mici cat si fermieri cu proiecte mari care urmeaza a fi pregatite, iar la Botosani am discutat despre cum se poate accesa un echipament Grundfos de catre o Asociatie de Udatori.” “(Ioana Ionescu, Marketing Supervisor – Grundfos Pompe Romania)