AGRALIM - Cel mai mare târg agricol din Regiunea Moldovei.

Noutăți

agri-events.ro
13
mart.

„AGRO ON: Evoluție prin Asociere” – 23 martie 2018, Hotel Internațional din Iași

Dacă și tu crezi în puterea comunității si vezi o șansă reală în ideea de asociere, atunci „AGRO ON: Evoluție prin Asociere” este evenimentul care va da startul unei noi etape din viața ta și a regiunii Nord-Est. Întâlnirea va avea loc pe data de 23 martie 2018, începând cu ora 9:30, la Hotel Internațional din Iași.

Pe durata întregului eveniment veți avea ocazia să explorați avantajele asocierii, să puneți bazele unor colaborări benefice pe termen lung cu potentiați parteneri, dar și cu mentori – invitați de seamă din instituții reprezentative pentru sectorul agricol – gata să vă ghideze în demersurile dumneavoastră de a vă uni forțele cu ceilalți și de a vă îmbunătăți profitabilitatea.

Evenimentul „AGRO ON: Evoluție prin Asociere” face parte din initiațiva „Connect Nord-Est”, un proiect amplu al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, născut din dorința de a aduce laolaltă oameni cu valori și aspiratii similare, care cred în puterea comunității și participă colectiv la crearea unui viitor mai bun pentru ei și pentru generațiile viitoare. Târgul pentru fermieri AGRALIM și Clusterul pentru Agricultură şi Zootehnie „Agro Ferma“ sunt parteneri ai evenimentului „AGRO ON: Evoluție prin Asociere”.

„Știm cu toții că viata de fermier nu este cea mai ușoară. Provocări precum productivitatea scăzută, capacitatea redusă de investiții și accesul deficitar la piețele de desfacere sunt la ordinea zilei. Mai mult decât atât, piața este invadată de oferta agroalimentară europeană cu care micii producători locali, chiar dacă furnizează produse de o calitate superioară, nu pot concura.

Singura soluție viabilă și sustenabilă pentru toate aceste provocări este ASOCIEREA!

Bazele unei asocieri de succes se construiesc în primul rând din dorința micilor fermieri de a-și depăși condiția și de a-și îmbunătăți profitabilitatea, dar și din deschiderea de a-și uni forțele pentru a fi stăpânii propriului lor destin.

Avantajele existenței formelor asociative sunt incontestabile în întreaga lume. Prin cooperare, producătorii au acces facil la noi piețe de desfacere, tehnologie, activități de instruire și formare, și numai împreună pot dezvolta o putere de negociere crescută, își pot reduce costurile de producție și pot deveni mai vizibili atât pe piața locală, cât și pe piețe internaționale. În comunitățile agricole, asocierile pot lua diverse forme și mărimi, însă toate au același rol esențial în viața unui producător local – oferă acces la mijloacele și resursele necesare pentru a-și putea susține și dezvolta activitatea. Însă beneficiile asocierii nu se opresc la producători, ci creează oportunități pentru întreaga comunitate locală, dezvoltând un adevărat «lanț trofic». Aceasta stimulează producția locală, încurajează consumul de produse locale și susține dezvoltarea locală durabilă”, se menționează în anunțul publicat de organizatori.

Pentru a vă înregistra la eveniment, click AICI!

agenda-distanta-logo-corect-1