AGRALIM - Cel mai mare târg agricol din Regiunea Moldovei.

Noutăți

agri-events.ro
19
sept.

Alina Crețu, directorul executiv APPR: AGRALIM 2017 e o sursă de informații, un mod de a ne pune la curent cu noutățile, de a ne împărtăși problemele și experiențele

VINERI, 22 septembrie, în cadrul Târgului pentru fermieri Agralim 2017 va avea loc Conferința „APPR – Porumbul și provocarile fermierilor români în 2017”. Doamna Alina Crețu, directorul executiv al APPR – Asociației Producătorilor de Porumb din România , a acordat un interviu pentru agri-events.ro, care prefațează dezbaterea de vineri cu fermierii, antreprenorii și specialiștii din agricultură.

Agri-events.ro: Ce subiecte veți discuta la conferința APPR din cadrul AGRALIM 2017?

Alina Crețu, Director Executiv al Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR): La conferință vom discuta cu fermierii din Moldova despre tehnologiile de cultivare a porumbului, și, mai precis, despre problemele specifice ale fermierilor care produc sămânța de porumb. Avem nevoie de un cadru legal care să îi protejeze mai mult pe fermierii producători de sămânță, deoarece este o activitate creatoare de valoare adăugată și un domeniu care ar trebui să fie mult mai încurajator decât este, în momentul de față. De asemenea, vom dezbate îmbunătățirea condițiilor de izolare de care are nevoie sistemul de producție de sămânță.

Agri-events.ro: De ce este importantă participarea la AGRALIM 2017?

Alina Crețu: Pentru APPR, este important să fim oriunde sunt și fermieri membri ai asociației. Regiunea de Nord-Est este interesantă pentru că aici există investiții, cunoștințe temeinice, specialiști bine pregătiți și tradiție în producția de sămânță.

Agri-events.ro: Cum colaborați cu Clusterul Agro Ferma?

Alina Crețu: O parte din membri APPR fac parte și din Clusterul regional Agro Ferma. Dorim să ne implicăm cât mai mult în acțiunile Clusterului pentru că și noi, ca organizație profesională, vrem să facem legătura între ceea ce este în amonte și ceea ce este în aval pentru fermierii noștri din România.

Agri-events.ro: Ce beneficii considerați că va aduce târgul fermierilor?

Alina Crețu: E important să existe astfel de evenimente oriunde există fermieri. AGRALIM 2017 e o sursă de informații, un mod de a ne pune la curent cu noutățile, de a ne împărtăși problemele și experiențele, un cadru organizat de dezbateri pe teme de actualitate.