AGRALIM - Cel mai mare târg agricol din Regiunea Moldovei.

Noutăți

agri-events.ro
10
nov.

Fermele de Lapte au avut un loc special la ediția din acest an a Târgului AGRALIM

Vineri, 22 septembrie 2017, în cadrul Târgului AGRALIM a fost organizată „Ziua Fermelor de Lapte”, cu expoziție de animale, conferințe și întâlniri de lucru și vizite organizate la ferme reprezentative.

În cadrul evenimentelor dedicate zootehniei la AGRALIM 2017, antreprenorii, fermierii și cercetătorii din domeniu au abordat cele mai importante aspecte ale fluxului producției animale, de la genetică până la industria alimentară. : sisteme de furajare, producția de furaje combinate, tehnici de creștere și de hrănire, adăposturi pentru animale, tehnologii de muls si pentru răcirea laptelui, tehnologii pentru procesarea gunoiului de grajd, vehicule și servicii de transport, echipamente și accesorii pentru fermele zootehnice etc.

„În acest an am avut o nouă inițiativă și am vrut să se poată observa faptul că laptele nu vine de la supermarket, ci de la văcuțele dintr-o fermă. Astfel, 50 de persoane tinere au putut vizita o fermă pentru prima oară. Au avut ocazia să stea de vorbă cu femierii, care au fost bucuroși să îi primească, să le răspundă la întrebări, să le arate ferma și să le ofere produse tradiționale. De altfel, un alt lucru care mă bucură nespus este faptul că în acest an sectorul zootehnic a fost unul al fermierilor pentru că ei și l-au organizat și amenajat așa cum au dorit; noi, cei din organizare, nu am vrut să intervenim deloc, doar le-am pus spațiul la dispoziție. S-au mobilizat extraordinar și astfel am avut și o expoziție zootehnică reușită, cu animale de rasă și fermieri care au împărtășit și altora din experiența lor“, a declarat Florin Mindirigiu, CEO ABplus Events și directorul AGRALIM.