AGRALIM - Cel mai mare târg agricol din Regiunea Moldovei.

Noutăți

agri-events.ro
2
nov.

Lansarea oficială a clusterului „AGRO FERMA”, unul din cele mai importante momente ale Târgului pentru fermieri AGRALIM 2017

Lansarea oficială a clusterului „AGRO FERMA” a fost unul din cele mai importante momente ale Târgului pentru fermieri AGRALIM 2017.

„Clusterul Agro Ferma a fost gândit ca o asociație în care ei, fermierii, să își poată spune mai apăsat interesele și să își rezolve mai ușor problemele, să aibă acces mai ușor la resurse și la informații. Acest cluster nu înseamnă doar o reuniune a fermierilor, ci am reușit să aducem alături de ei și Consiliul Județean, primăriile, diverse forme asociative și licee agricole, astfel încât să existe un pol de interes unitar. Am constatat faptul că, odată cu înființarea acestui cluster, fermierii au venit la mine cu idei, cu anumite cerințe pentru a organiza anumite conferințe sau pentru a aduce anumite utilaje în târg, lucru care s-a și întâmplat”, a spus Florin MINDIRIGIU, directorul AGRALIM și CEO ABplus Events.

O altă noutate a târgului din acest an a reprezentat-o mutarea locului unde se desfășura expoziția. „Am vrut să ne apropiem de o mare arteră rutieră, tocmai pentru ca accesul să fie la îndemâna mai multor per­soane, dar și pentru că prin cluster vom încerca să punem umărul la ceea ce Consiliul Județean și Primăria Lețcani încearcă să realizeze pentru fermieri și agricultura din zonă. Acest parc, Transagropolis, este o mare oportunitate pentru agricultură, dispune și de o hală cu frig, care are rolul de a-i aduce pe pomicultori și legumicultori într-un spațiu adecvat unde produsele lor pot fi etichetate, ambalate, refrigerate și apoi comercializate în supermarket. În viitor, aici va fi sediul acestui cluster“, a adăugat Florin MINDIRIGIU.